Töistä päästyäni nappasin heti molemmat koirat mukaani ja lähdin tohon lähinurmelle fresbeen kera. Nuo molemmat sekoaa siitä aina, joten ei ole kovin mukava niitä vuorotellen treenata kun ovat niin levottomia katsellessa kun toinen repii. Ajattelin kuitenkin treenailla vähän, kun ei olla taas hetkeen mitään otettu.

Ensiksi Tara pääsi touhuamaan. Yllätyin, miten hyvin se toimi! Aloitin seuraamisella, tein aika pitkän pätkän ja keskityin siihen ettei tuo poikita. Tosi nätisti kulki, kontakti pysyi koko ajan sekä poikutusta ei ollut pahemmin, ainakaan omaa kävelyäni se ei haitannut yhtään. Harjoittelin myös vasemalle käännöstä, ne kun on tolle aina maailman hitaimpia. Tein käännöksiä paikallaan, palkkasin heti kun takamus liikahti vähänkin oikein. Muutaman toiston jälkeen se tajusi mitä halusin ja rupesi liikuttamaan takapäätään paremmin. Nyt täytyykin panostaa niihin. Kaikki muu sillä seuraamisessa onkin ihan ok, paitsi vasemmalle käännös sekä välillä se poikitus. Sitten otin jäävät liikkeet ja ne sujui hyvin. Viimeksi kun niitä tein, tuo ei osannut mukamas enää seisomista. Nyt sekin taas luonasi. Luoksetulokin meni ihan hyvin. Pikkasen haluaisin loppuasentoon asennetta lisää :)

Alin kanssa harjoittelin seuraamisessa sivu askeleita. Ne kun vuoden vaihteen jälkeen pitää tehdä suoraan sivulle, ei enää niin että ensiksi saa kääntyä ja sitten ottaa ne askeleet. Ali osasi liikkua kumpaankin suuntaan hyvin. Tai liikkuuhan se ihan miten vaan, mikäli se oikeasti seuraa. Se onkin sitten eri asia kisoissa, jos kontakti takkuilee ja vire ei ole niin korkealla. Alin kanssa otin myös jäävät liikkeet, sujui ongelmitta sekä harjoiteltiin puun kiertämistä ympäri. En tiedä mikä siinä on tolle niin vaikeaa, se kun aina lähtee juoksemaan liian kauas, ikään kuin etsisi jotain.

Päästiin sisälle juuri ennen kuin alkoi satamaan. Onneksi lähdin suoraan töistä niin säästyttiin sateelta. Vaikka jouduin silti Alin pesemään, se kun on aina kurainen vaikkei ulkona olisi edes kuraista :)