Noin kuukausi sitten huomasin, että Ali liikkuu väärin. Ajattelin, että lihas/jänne on revähtänyt. Varasin sille koirahierojalle ajan, joka sanoi, että jänne on revähtänyt. Huono liikkuminen voi johtua siitä, tai sitten jänne on mennyt sellaiseksi jostakin muusta syystä. Toimitin lääkäriin pissanäytteen varmuudenvuoksi (kuulemma on joitakin koiria, joilla on nuorena iällä ollut eturauhas ongelmia ja se on esiintynyt juuri mm. ontumisena, selän aristuksena tms.). Pissanäyte oli kuitenkin puhdas.

Odotin hetken, pidin Alia levossa ja tein vain kevyitä hihnalenkkejä. Selkä jumittui usein, koska sen liikerata on väärä. Sisimmissäni tiesin, että jotakin on vialla ja koska kuukauden kevyt liikunta ei auttanut tähän "revähdykseen", päätin varata ajan lääkärille.

Lääkäri taivutteli ammattitaitoisesti kaikki jalat ja tutki nivelet. Heti melkein epäilys oli, että ristisiteessä voi olla jotain. Lääkäri sitten tunsikin selkeästi, että ristiside siinä oli kyseessä.

"Liikkuu epäpuhtaasti, hiukan otj kiertäen. Asentotunto kaikissa jaloissa normaali. Seisoo siten, että painoa on enemmän vtj:lla. Ei arista niskan taivuttelua eikä selän lihasten /nikamien palpaatiota. Aristaa selvästi otj:n polven vetolaatikkoliikettä ja polvessa tuntuu vetolaatikkoliike hereillä; Ristisidevamma ja mahdollinen nivelkierukkavamma. Koira ei arista otj:n palpaatiota eikä taivuttelua muualta. Kipulääkekuuri. Pidetään koira levossa (kävelyä hihnassa)."

Olihan tuo kamalaa kuulla, että on oikeasti noinkin suuri juttu. Nyt kaikki peukut pystyyn, että jalka tulee entiselleen. Sain onneksi leikkausajan jo viikon päähän tiistaiksi suomen parhaimmistoon kuuluvalle lääkärille. Kallis tuo leikkaus tulee olemaan, 1000-1500 euroa....no, tärkeintä on että Ali tulisi kuntoon. Raha on tässä nyt sivuseikka.

Tässä vielä kuva potilaasta, joka oli raahannut kaikki kamansa keittiöön :) Mitä lienee liikkunut pienen noutajan päässä :)