Olin lauantaina siellä voittaja näyttelyssä. Oli aika raskas päivä, mutta ihan mukavaa oli siellä piipahtaa. Koirat olivat siis äitini luona yötä ja oli ollut siellä iha nätisti.

OON NIIN ILOINEN!!!!!Helsingistä saavuttuani äitini toi koirat kotiin. Ajattelin kokeilla Alin kanssa nyt sitä tunnaria, avustajan kanssa. Herran pieksut, ALI OPPI SEN!!! Kun se uskalsi taas yrittää, se tajusi idean. Otin ihan vaan parilla hajustamattomalla kapulalla, ettei käy liian vaikeaksi ja etenkin, ettei tule epäonnistumisia. Ali oli niin iloinen kun se onnistui. Se ihan nauroi taas kun kehuin sitä hienosta suorituksesta. Kyllä tuo vaan helpolla oppii, kun antaa sille mahdollisuuden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eilen oli Taran ja Alin ensimmäiset (muttei varmastikkaan viimeiset) hakutreenit. Alin kanssa otettiin ilmavainua (onkohan tälle joku virallinen nimitys, en tiedä) niin, että maalimies meni Alin huomaamatta piiloon. Käveltiin rauhallisesti sitä kohti ja välillä pysättiin. Kun koira selvästi haistoi sen, se päästettiin irti. Ekalla kerralla Ali ihan hämmästyi kun metsässä makasi mies joka ei liikkunut. Sitten kun itse menin ihan maalimiehe viereen se tajusi että äijähän se oli :) Toisella kertaa sille tuli tarve merkata kesken kaiken, jolloin sillä meni pasmat sekaisin ja se taas vähän ihmetteli mutta meni kuitenkin itse maalimiehen luo. Palkkana sillä oli lelu. Kolmas kerta menikin sitten jo tosi hyvin. Se otti vainun ja päästin sen irti, jolloin se reippaasti juoksi äijän luo. Rupesi siis heti tajuamaan mitä siellä tehtiin. Se vähän hämmästyi senkin takia, kun se luuli että tultiin nomeilemaan ja metsässä makasikin kauhean kokoinen stutsi :)

Taran kanssa ei tehty muuta kuin hengailtiin ihmisjoukon keskellä. Itse istuin tuolissa passiivisena ja muut leikkivät sen kanssa. Alussa sitä jännitti ihan hirveästi koko tilanne, mutta rentoutui nopeasti ja huomasi että ei ne ihmiset pahoja ole. Ehkä siitäkin vielä tulee edes jonkinmoinen hakuilija. Jos sen saadaan vaan kiinnostumaan ihmisistä tarpeeksi. Ens kerralla täytyykin ottaa neuta sille purkkiin. Tuskin ennen joulua kuitenkaan mennään että parin viikon päästä toivottavasti on seuraavat treenit :)

Viideltä olikin sitten Alin tokotreenit. Ei tehty muuta kuin ruutua, paikalla istuminen sekä makaaminen. Ruudussa harjoiteltiin ruutuun menemistä, sekä sieltä kutsumista sivulle. Ali ei tullut ekalla käskyllä seuraamaan, ei ilmeisesti tajunnut että sieltä voi tulla pois. Tätä täytyy siis harjoitella. Paikalla makuu ja istuminen meni hyvin, ei moittimista. Lisäksi otin itsekseen liikkeestä istumisen ja maahanmenon. Kumpikin meni hyvin.

Kotona sitten parin tunnin päästä treeneistä halusin ottaa taas tunnaria. Vähän jännitti, että miten se nyt menee. Se meni kuitenkin loistavasti! Ali oli koko ajan rauhallinen, vaikka villittinkin sitä aina kun se toi oman. Silti se meni rauhallisesti kapuloille ja haisteli maltillisesti. Ilmeisesti halusi tehdä tarkkaa työtä että ei epäonnistuisi :) Ihan uskomatonta että tuo koira pystyy rauhallisesti työskennellä tuollaisessa liikkeessä :) Toivottavasti pysyy aina yhtä tarkkana. Sitten otin vielä kaukoja. Matkaa oli taas noin 3 metriä ja se teki kaikki hyvin. On hankala itse nähdä, liikkuuko se siinä kokonaisuudessaan. Täytyisi saada vielä joku avustaja katsomaan ja tarkkailemaan.

Päivän päätteeksi koirat olivat ihan poikki. Tarakin, vaikka sen kanssa ei tehty juuri mitään. Ilmeisesti sekin oli henkisesti raskasta, kun joutui vieraitten ihmisten kanssa häärätä.

Lisäksi siskoni ja Mimmi tuli yökylään. Mimmi paini koko päivän Eemelin kanssa. Yöllä sillä oli tullut pissat keittiön matolle, sekä heräsin yöllä siihen että se haukkui jotain. Luultavasti käytävässä kulki joku ja se sitä pelkäsi. Toivottavasti ei ole häirinnyt naapureita tuo mini pää :)