Alin kanssa toko-kisoissa. Meidän ei alunperin pitänyt edes lähteä, mutta kun tuli peruutuspaikka yhdelle tutulle joka kysyi haluaako joku lähteä niin ajattelin kokeilla kepillä jäätä :)

Oli kauhea helle! Varmaan +30 eikä tuulen virettäkään! Meinasin kuolla..koirasta puhumattakaan. Meidän luokka oli myöhässä, paljonkin. Menin noin 1½ tuntia ennen kuin meidän luokan piti alkaa. 4 tuntia jouduttiin siellä odottaa, että oli meidän vuoro. Olin jo itse valmis luovuttamaan ja tuntui ettei tässä ole mitään järkeä. Kaikki voi laittaa taas ton koiran ansioksi. Se jaksoi taas minua skarpata omalla tyypillisellä tavalla, hännän heilutuksilla ja pöljällä katseella jolloin yrittää saada minua nauramaan :) Se myös usein siinä myös onnistuu, oli mulla mikä mökö päivä tahansa. Ajoin autoni puitten väliin, jossa oli edes vähän varjoa ja toivoin, ettei se nyt ihan sata asteiseksi nousisi. Kastelin Alin päätä ja yritin pitää sen rauhassa, jottei kuumuus vaan nouse. Miten voikin olla tuollainen ilma, nyt vasta ollaan ihan toukokuun alussa. Tulee jo mieleen,että asutaan jossain oikein etelässä. Alussa minua myös jännitti hirveästi, tai oikeastaan kotona jännitti. Siellä se jotenkin oli jo ohi, kuumuus kai tukahdutti aivoni. Onneksi olin varautunut energiajuomilla sekä pienellä purtavalla. Vettä join varmaan kaksi litraa, jolloin tuli myös vessassa rampattua. Kirotun aineen vaihdunta :) Kun vihdoinkin alkoi meidän luokka, oltiin jo ihan kanttu vei. Mulle oli aivan sama miten meillä menee, kunhan meillä vaan olisi kehässä hauskaa. Niin meillä myös oli :)

Alin varmimmat liikkeet menivät tuolla nolliksi. Paikalla makuu ja liikkeestä seiso. Paikalla olossa se haisteli jotain ja nousi seisomaan, jonka jälkeen meni takaisin paikalleen istumaan. Taitaa nuo hajut kuitenkin olla niin ihania vielä :) Liikkeestä seiso se meni maahan. Liikkeestä maahanmenossahan meillä on ollut vähän takkuilua, ja nyt se sitten osasi sen, muttei seisomista :) Yritys oli kuitenkin hyvä. Lisäksi joka meiltä pisteitä vähensi oli luoksetulo. Se nimittäin tulee niin kovalla vauhdilla eteeni istumaan, ettei se tajua hidastaa sitä yhtään vaan tapahtuu törmäys, josta tuomari ei oikein tykännyt. Luoksepäästävyydessä oli liian ystävällinen, häntä nimittäin heilui tuhatta ja sataa samaten koko koira. Mitään hyppimistä tai vastaavaa ei kuitenkaan tapahtunut (8½). Muut olikin sitten todella hyvin onnistunut ja Ali jaksoi erittäin hyvin tehdä kuumuudesta huolimatta!

Tässä vielä meidän pisteet:

Luoksepäästävyys: 8,5
Paikalla makaaminen: 0
Seuraaminen kytkettynä: 8
Seuraaminen taluttimetta: 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5
Luoksetulo: 7
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9
Yhteensä 125,5
Tuomari: Tiina Heino

Tästä on hyvä jatkaa :)