Isänpäivä. Täällä me istutaan sisällä kun ulkona sataa. Isänpäivä eikä ulkona ristinsielua. Ollaan otettu treenien osalta aika hissukseen. Ali käy tokoilemassa aina sunnuntaisin ohjatussa ryhmässä. Mari Rimmistö on ohjaajamme. Ollaan lukio/korkeakoulu ryhmässä, eli voittajaluokan liikkeitä hiotaan.

Alin kanssa en ole nomeillut sitten pomarkun. Ajattelin pitää pienen tauon, ihan molempien kannalta. Nyt taas kun ei olla n. kk otettu kuin kerran hakuruutua, tekisi mieli ruveta harjoittelemaan ahkerasti. Se on vaan inhottavaa kun tulee pimeä jo niin äkkiä. No, joutuupa koira ainakin käyttämään nokkaansa ainoastaan eikä silmiä, heh :)

Taran hiivaongelmat senkun jatkuvat. Lääkärissä siis taas käytiin (ei mennyt KUIN päälle 100€...) ja saatiin iho-ongelmiin tarkoitettua shampoota, jolla ton vulva-alue täytyy pestä, kerran päivässä viikon ajan. Sekä jotain kortisoni suihketta. Se on kuulemma vasta kokeilu-asteella, eikä siitä tiedetä juurikaan mitään. Uusi tuote. Ja sitten se sai vielä tutut ja turvalliset korvatipat hiivatulehdukseen. Tolla reissulla tein päätöksen, nyt vaihtuu ruokavalio ja selvitän mistä nuo viat johtuvat. Eläinlääkäri suositteli eliminaatiodiettiä että selviäisiä mille ruoka-aineelle se on herkkä. Tein päätöksen että tästä lähtien Tara syö vain ja ainoastaan perunaa sekä jotain lihaa. Mitä se liha sitten olisi, minä kun en tunne metsästäjiä joilta saisi hirveä ja kanaa ei saa antaa (koska se on syönyt sitä aikaisemmin). Ajelin kennel reikoon katsomaan mitä lihoja siellä on tarjolla. Heti kun ne kuuli millä asialla olen, kuivamuona kirottiin maanrakoon että ei ole ihmekään että tolla on ongelmia. Sakemanneilla kun on herkkä iho ja kuivamuona on siihen vihoviimeinen. Kuuntelin kertomuksia siellä ja tuoteselostuksia mitä missäkin on ja millainen sopisi millaisellekin koiralle. Meille suositeltiin perunapohjaista neuta. Perunaa ja possua. Otin sitä 10kg kun ei ollut enempää rahaa mukana. Kuulemma neusta menee maha useilla todella sekaisin ja on ihan löysällä, sitä peläten annoin Taralle ensiksi n.5 kpl perunaa ja siihen neuta n. 1/4 osa pötköstä. Voiko joku olla niin onnelinen kun Tara oli kupin saadessaan nokan eteen! Ainakin maistui. Alikin himoitti sitä niin paljon, että hotki omat ruokansa ennätysnopeasti, luuli vissiin että kun kerran tuoksuu noin hyvä ruoka, sitä on pakko olla myös mun kupissa...mitenniin tyhmä Ali...

Nyt Tara on syönyt ainoastaan tota ruokaa 5 päivää. Se on ihan uskomatonta, sillä siltä on karvasta lähtenyt sellainen likaisuus ja hiivaisuus pois. Kun sitä silittää, käteen ei tule enää teurastamon hajua vaan ihan  normaalin koiran. Ulosteet sillä on pienentynyt huomattavasti. Nyt se päästää enää kerran päivässä pienen kikkareen. Käyttää kaiken ravinnon siis hyödykseen. Hienoa. Mitään muuta muutosta en ole vielä huomannut. Eihän se silti niin nopeasti tapahdukkaan :) Toivottavasti Taran oireet lähtisivät tällä pois. Olen tyhmä kun en ole ennen vaihtanut tähän ruokaan. Harkitsen jopa että Ali siirtyy neuhun kanssa, ainakin puoliksi. On se sen verran mahtavaa ruokaa. Aamuisin ei kyllä ole kiva sitä laittaa, haisee se kuitenkin sen verran oudolle. Äkkiä siihenkin silti tottuu.

Alille on nyt varattu lonkka- ja kyynärkuvausaika. Joulukuun 10. päivä on totuuden hetki. Minä niin toivon, että poika olisi kaikin puolin ok. Sille kun on ajatusta jalostuskäyttöön. Nyt on enää noista tuloksista kiinni tuleeko jätkästä naisten mies vaiko ei :)

Laitoin joitakin kuvia tähän mitä olen ottanut noista hulluista

2049030.jpg

2049034.jpg

2049035.jpg

2049038.jpg

2049043.jpg

2049045.jpg

2049047.jpg

2049048.jpg

2049059.jpg

2049064.jpg