Tänään oli vuorossa agility päivä. Valmistauduin henkisesti (ja varsinkin fyysisesti) ohjaamaan kaikki kolme rakkia. 

Ensiksi otin Taran kanssa. Se kun on niin helppoa, kunhan nyt hypitään ja löntystetään :) Sillä on vauhti sen verran hitaampaa, että itsekin pääsee hyvin mukaan. Yllätyin miten Tarassa näki edistymistä, vaikka en ole sen kanssa treenannut mitenkään tavoitteellisesti, kunhan koiran iloksi ollaan menty välillä putkea ja paria hyppyä. Se meni helposti jo neljä estettä perätysten, ensiki tavallinen hyppy, muuri, hyppy ja sieltä putkeen. Hieno sakemanni :) Selkeesti se nauttii myös tuosta, vaikka meidän suoritus ei niin agilitymaista olekkaan :)

Toisena vuorossa oli Mimmi. Esteet olivat toisiksi korkeimmalla ja olisiko nyt ollut sen neljäs treeni kerta. Tuo bc on ihan haka tossa, tai ainakin se on syttynyt lajiin. Hallintaa hallintaa...ei ymmärtänyt kun yritin ottaa sitä käteen, paineli vaan minne itteä huvitti. Tänään harjoiteltiinkin sitten sitä, että saan sen esteen jälkeen otettua kiinni. Muutaman karjaisun jälkeen TÄSSÄ, Mimmikin tajusi että ai sinneks mun pitääkin tulla..palkkasin sen aina kun otin sen. Pari palkkaustoistoa esteen jälkeen niin Mimmillekin tuli korvat käyttöön ja se jopa rupesi toimimaan. En uskaltanut vielä antaa sen irtaantua, koska se helposti hyppii sitten minne sattuu (toisin siis kuin Ali). Sen on pakko olla koko ajan tiukassa otteessa (ainakin siis vielä) tai muuten se menee minne huvittaa ja käskyjä tulee miljoona per sekunti. Hyvä alku sillä on ja varmasti sen saa nopeasti rata kuntoon.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä oli Albert. Harjoittelin jätkän kanssa nyt meille vaikeaa. Ensiksi hyppy, puomi, hyppy, muuri ja muurilta piti mennä putken ja esteen välistä ja hypätä este toisesta suunnasta ja vielä sen jälkeen putki vaikeemmasta suunnasta. Yllätyin miten Ali teki juuri niin kuin ohjasin. Jätkä on kehittynyt ihan hirveästi siinä, että se oikeasti kuuntelee mua eikä vaan kaahota. Saan sen ohjattua (ainakin vielä) tosi vaikeissakin paikoissa, eikä se lähde ominpäin esteille, ellen sitä ole käskenyt sinne menemään. Esteet ovat olleet sillä nyt korkeimmillaan. On niin hienoa ohjata sitä nykyään, kun uskallan antaa sen irtaantua sekä itse olen oppinut nyt sanomaan hyppy oikeassa vaiheessa :) Kepitkin sujui nyt jo hyvin. Vasempaan suuntaan en itse vieläkään osaa niitä, sitä täytyisi nyt harjoitella. Enää mun ei tarvinnut tosi tarkkaan rytmittää Alia, vaan riitti kun käsi heilui sen tahdissa. Se selkeästi rupeaa jo itse vähän niitä hakemaan, hienoa :)

Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen kaikkiin kolmeen. Jokaisessa on tapahtunut huikea edistyminen, vaikka treeni määrä on ollut aika vähäistä. Ehkä pitäisi nyt vielä kun ilmat ovat sopivan lämpimiä treenata enemmän. Talvella en kuitenkaan tarkene, eikä ole kyllä mitään paikkaakaan jossa talvella treenaisi. Alla vielä kuva meistä neljästä treenin jälkeen :)