Lähdin eilen suoraan töistä koirien kanssa metsään. Kävin hakemassa Lucynkin mukaan. Kyllä niillä taas riitti vauhtia kun painelivat peräkanaa pitkin metsää! Hyvin ne myös kuunteli koko lenkin ajan minua. Tein muutaman luoksetulo-harjoituksen kaikille kolmelle. Ne juoksi kilpaa, että kuka on ensimmäinen kun vislasin :) Helppoa mennä niiden kanssa, kun kaikki ovat niin kuuliaita. Lenkillä tuli vastaan myös yksi koira. Hyvin meni sekin. Noutajat ei tainnu edes tajuta koko koiraa, siltä ainakin vaikutti :)

Lenkin jälkeen jäätiin vielä äitini luo kun vein Lucyn kotiin. Parin tunnin päästä ajattelin vähän treenata. Ensiksi oli vuorossa Lucy: Aloitin seuraamisella. Meni niin nappiin kuin olla ja voi! Mistä ihmeestä tuo koira on yhtäkkiä oppinut missä kohtaa seurataan? Minun ei tarvinnut korjata sen kohtaa kertaakaan. Aina se korjasi itte, jos oli väärässä kohtaa. Nyt se ei heti herpaantunut jos ei heti ruvettu jotain tekemään tai saanut palkkaa kun oli tullut sivulle. Se odotti maltillisesti mitä seuraavaksi tapahtuu!:) Vasemmalle käännöksetkin tuo koira osasi täydellisesti! Enää se ei pomppinut ja touhunnut jotain omaansa, vaan nätisti se peruutti vierelläni ja sai vielä oikean paikan käännöksen jälkeen, eikä vaan mennyt "vähän sinne päin" :) Otin vielä liikkeestä maanamenon (arvosana 10), hypyn (pystähtyminen esteen taakse ja siellä odottaminen vaatii harjoitusta,muuten loistava!) sekä luoksetulon (Täysi 10!Ei tuo ole koskaan tullut niin upeasti luoksetulossa). Ilmeisesti treenitauko sekä ikä on tehnyt tehtävänsä. Nyt olisikin tarkoitus treenata Lucya aika ahkerasti ja mennä sen kanssa sitten kisoihin kun aika on sopiva. Ihana koira tuo pieni blondi <3

Sitten oli Alin vuoro: Aloitin seuraamisella. Hyvin poika seurasi ja intoa piisasi. Vasemmalle käännöstä harjoittelin enimmäkseen sekä maahanmenoa. Hyvin sujui kaikki! Ihan uutena asiana otin hypyn. Täytyy sitäkin pikku hiljaa ruveta harjoittelemaan. Aloitin sen niin, että vein nameja esteen toiselle puolelle koira mukanani. Mietein kyllä, että miten mahtaa onnistua kun tuo on sellainen houna ettei toista. Sitten tultiin esteen toiselle puolelle. Odotin hetken, irroitin otteeni alista ja sanoin "hyppy". Hämmästyin suuresti kun se oikeasti hyppäsi eikä vaan kiertänyt estettä! Miten voi olla mahdollista, että ensimmäisellä yrityksellä koira tajuaa hypätä esteen yli...outoa :) Otin vielä muutaman toiston. Joikasella kerrala se hyppäsi nätisti käskystä. Ihan ihmeellinen tuo koira :) Tota hyppyä nyt sitten Ali saa mietiskellä että mitä mahdettiin edes tehdä :)

Viimeisimpänä muttei kuitenkaan vähäisimpänä oli Tara: Sen kanssa en viitsinyt taaskaan mitään hirveästi ottaa. Seuraamista ja käännöksiä palkkana keppi. Poikitusta oli ilmassa edelleen ja nyt kun ei olla treenailtu hirveästi, se oli vähän sellaista hiomatonta. Hyvin kuitenkin teki kaiken mitä pyysin ja intoa löytyi.