Talossamme tehtiin tänään käytäväremonttia eikä siellä saanut kulkea 08.00-13.00 joten lähdin heti kahdeksan aikaan hallille treenaamaan. Tara ei ole ollut siellä pitkään aikaan. Molemmat olivat ihan täpinöissä kun näkivät että tullaan treenaamaan. Treenasin ensiksi Alin kanssa ruutua. Nyt tuntui, että se jopa vähän mietti niitä tötsiä. Se teki koko ajan niin, että kiersi ensimmäisen oikean puoleisen tönikän ja meni sen viereen seisomaan. Eli se meni ruutuun. Tajusikohan se nyt sen idean? Ainakin se oli iloinen kun sai kehuja. Ruudun jälkeen treenasin Taran. Otin sen kanssa vähän kaiken näköstä. Kaikki muu sujui hyvin, mutta luoksetulossa se nousi seisomaan kun poistuin sen luota. Alikin meni tuttuun tapaan upeasti. Harjoittelin seuraamista niin, että juoksin. Tein erilaisia kaavioita juostessa. Yllätyin miten hyvin täyskäännökset meni. Ja vielä vasempaan suuntaan. Oikealle se olisikin helpompi. Koirat olivat tyytyväisiä treenin päätteksi. Lähdin sitten niiden kanssa mettälenkille hallilta suoraan. Vastaan tuli yksi ihminen sekä kaksi koiraa kahden ihmisen kanssa. Taralle tuollaiset tilanteet ovat olleet aika vaikeita (yhtäkkiä metsässä tulee joku vastaan). Nyt se kuitenkin vaan pysäsi kun näki vastaantulijat, kun vihelsin ni molemmat tuli luo. Ilman mitään ihmettelyä tulijoista. Saatiin myös kehuja ihmiseltä joka tuli meitä vastaan, kun komensin koirat istumaan kun mies meni meidän ohi. Sanoi että on kyllä hienoa miten nuo koirat tottelevat. Minä tietysti ylpeänä otin kohteliaisuudet vastaan. Lenkiltä suoraan ajoin reikoon hakemaan safkaa. Ostin tavallista NEUta 21kg. Sain nuo vielä siihen normaaliin hintaan, mutta maanantaista lähtien siihen lisätään piimää, jolloin hintaa tulee 0,20 lisää per pötkö. Täältä ajelin vielä äitini luo (enhän voinut mennä kotiin, kun käytävässä ei saanut kulkea ja kello oli vasta jotain 10-11 välissä). Koirat riehuivat vähän aikaa Mimmin kanssa mutta menivät aika pian nukkumaan. Oli ne aika väsyneitäkin. Lähdettiin kauppaan ja M&M hakemaan Mimmille lämpömanttelin. Siinä samalla sitten kysyin Hurtta housuista ja pyysin saada nähdä niitä. Sovitin niitä sitten ja voihan pieru, ne oli niin hyvät jalkaan että sellaisethan mun matkaan sitten jäi. Hinta oli aika roima, mutta on ne kyllä hyvät!!

Tänään on Mimmin treenit. Äitini meni sinne sen kanssa. Saa nähdä kuinka niillä on mennyt, kun paikka on uusi ja niillä on ollut vähän taukoa ohjatuissa ryhmissä (minä kävin silloin ne muutamat kerrat sen kanssa, ennen kuin tuli pieni tauko).

Olen yrittänyt saada kavereita innostumaan lähtemään SM-tokoon. Ne tietty eka luulevat, että vaan katsomaan. Tietysti minä tarkoitan osallistumaan! Alin kanssa olen sinne menossa ja Mimmikin toivottavasti tulee kisaamaan. Sitä en tiedä menenkö minä sen kanssa vaiko äitini.